Kineziologija

O NAMA

Kineziologija je jedan od najpoželjnijih studijskih programa na Sveučilištu u Mostaru. Dokaz tome su i brojni studenti iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koji svake godine upisuju ovaj studij. Tijekom studija, studenti kroz različite teorijske i praktične nastavne aktivnosti stječu vještine koje će im po završetku studija osigurati konkurentnost na tržištu rada. U prilog tome govori i činjenica da su u nastavni proces na ovom studiju uključeni i brojni stručnjaci sa sveučilišta u Zagrebu, Rijeci i Splitu, a sve u svrhu unaprjeđenja kvalitete studiranja na ovom studiju.

 

STUDIJSKI PROGRAMI

 

SVEUČILIŠNI PREDDIPLOMSKI STUDIJ traje četiri (4) godine, odnosno osam (8) semestara. Završetkom preddiplomskog studija stječe se naziv sveučilišni prvostupnik/-ca kineziologije – 240 ECTS.

Mogućnost nastavka studiranja: student koji završi ovaj studijski program može nastaviti studirati na diplomskom sveučilišnom studiju i sveučilišnom diplomskom studiju sport.

Mogućnost zapošljavanja: poslodavci koji mogu zaposliti sveučilišne prvostupnike kineziologije su sportski klubovi, društva i savezi, sportski instituti, udruge za rekreaciju, kineziterapijske i rehabilitacijske ustanove, sportska društva i udruge i slično.

 

SVEUČILIŠNI DIPLOMSKI STUDIJ traje jednu (1) godinu, odnosno dva (2) semestra. Završetkom diplomskog studija stječe se naziv sveučilišni magistar/-ra struke kineziologije – 60 ECTS.

Mogućnost nastavka studiranja: student koji završi ovaj studijski program može nastaviti studirati na Poslijediplomskom doktorskom sveučilišnom studiju kineziologije.

Mogućnost zapošljavanja: poslodavci koji zapošljavaju sveučilišne magistre kineziologije su osnovne i srednje škole, predškolske institucije, sveučilišta, laboratoriji i dijagnostički centri, sportski klubovi, društva i savezi, različiti sportski instituti, udruge za rekreaciju, kineziterapijske i rehabilitacijske ustanove, društva i udruge i slično.

 

STRUČNI STUDIJ KINEZIOLOGIJE organiziran je kao preddiplomski studij koji traje tri (3) godine, odnosno šest (6) semestara. Završetkom studija stječe se naziv stručni prvostupnik/-ca kineziologije. - 180 ECTS.

Mogućnost nastavka studiranja: student koji završi ovaj studijski program može nastaviti studirati na diplomskom sveučilišnom studiju sporta.

Mogućnost zapošljavanja: poslodavci koji mogu zaposliti sveučilišne prvostupnike kineziologije su sportski klubovi, društva i savezi, sportski instituti, udruge za rekreaciju, kineziterapijske i rehabilitacijske ustanove, društva i udruge, posebne postrojbe (vojska, policija…) i slično.

 

SVEUČILIŠNI DIPLOMSKI STUDIJ SPORT izvodi se kroz dvije (2) studijske godine, odnosno četiri (4) semestara. Završetkom ovog studija stječe se naziv magistar/-ra sporta – 60 ECTS.

Mogućnost zapošljavanja: poslodavci koji zapošljavaju sveučilišne magistre sporta su laboratoriji i dijagnostički centri, sportski klubovi, društva i savezi, različiti sportski instituti, udruge za rekreaciju, kineziterapijske i rehabilitacijske ustanove, posebne postrojbe (vojska, policija…) i slično.

 

UPISI 2024 -

Općenito -  UPISI

Kineziologija - UPISI

„Diplome stečene na ovom studiju su priznate na području cijele Europske unije“.

 

Kontakt:

Pročelnik/-ca studija: doc. dr. sc. Mate Brekalo

E-mail: kineziologija@fpmoz.sum.ba

Tel. : 036 445-472

Ured : 111b

Koordinator/-ca Stručnog studija kineziologije: v. asist. Martina Rezić 

E-mail: kineziologija@fpmoz.sum.ba

Tel. : 036/445-474

Ured : 113a

Kineziologija

Raspored predavanja

Raspored za I. godina – Preddiplomski studij KINEZIOLOGIJE pogledajte ovdje. Raspored za II. godina – Preddiplomski...
Pročitaj više

Stručni studij kineziologije

Raspored predavanja

Raspored za I. god STRUČNI STUDIJ KINEZIOLOGIJE pogledajte ovdje. Raspored za II. god STRUČNI STUDIJ KINEZIOLOGIJE...
Pročitaj više

Diplomski sveučilišni studij sporta

Prijave za upis u prvu godinu DIPLOMSKOG SVEUČILIŠNOG STUDIJA SPORT

Prijave za upis u prvu godinu DIPLOMSKOG SVEUČILIŠNOG STUDIJA SPORT primaju se kontinuirano od 30...
Pročitaj više

Nastavnici