Informatika

Općenito o studiju

U novije vrijeme razvoj informatičkih tehnologija sve više utječe na društvo u cjelini, npr. ekonomiju, medicinu i druge znanosti. Na studiju se Informatike stručni sadržaji dopunjuju metodičkim i pedagoško-psihološkim sadržajima. Cilj ovoga studija je osposobljavanje studenata za uspješno i društveno odgovorno prenošenje informatičkoga znanja na mlade naraštaje, uz samostalno korištenje najnovije računalne tehnologije u pripadajućim i raznolikim informatičkim primjenama. Studij Informatike se, izuzev kao jednopredmetni, realizira i kao dvopredmetni u kombinaciji s drugim studijskim grupama. Nastavni plan i program se bazira na praktičnom rješavanju problema uz pomoć programskih jezika kao što je Python, Java i C/C++ s naglaskom na otvorene tehnologije. Studenti imaju mogućnost upoznati se s programskim okvirima za razvoj igrica kao što su PyGame i Phaser.io, naučiti kako napraviti web stranicu te istu postaviti na poslužitelj, naučiti programske jezike za upravljanje podacima kao što je SQL, te u konačnici će naučiti kako postati programer i kako razmišlja računalni znanstvenik. 

Sveučilišni preddiplomski studij tri (3) godine, odnosno šest (6) semestara. Završetkom preddiplomskog studija stječe se naziv sveučilišni prvostupnik/-ca informatike (ili odabranoga dvopredmetnog studija) – 180 ECTS.

Sveučilišni diplomski studij dvije (2) godine, odnosno četiri (4) semestra. Završetkom diplomskog studija stječe se naziv sveučilišni magistar/-ra struke informatike (ili odabranoga dvopredmetnog studija) – 120 ECTS.

 

Kontakt:

Pročelnik/-ca studija: doc. dr. sc. Željko Marušić

E-mail: informatika@fpmoz.sum.ba

Tel. : 036/355-443

Ured : 111

Informatika

Računalne mreže – predavanja

Predavanja iz kolegija Računalne mreže kod prof.dr.sc. Drage Žagara će se održati prema sljedećem rasporedu:...
Pročitaj više

Predavanja kod prof. dr. sc. Branka Žitka

Predavanja kod prof. dr. sc. Branka Žitka održat će se u četvrtak (14.03.2024) i petak...
Pročitaj više

Arhitektura racunala – obavijest o predavanjima

Predavanja iz kolegija Arhitektura racunala kod prof. dr.sc. Svena Gotovca odrzati ce se u petak...
Pročitaj više

Didaktika – obavijest o predavanjima

Uvodno predavanje za kolegij Didaktika bit će, 19.3.24. u 14h, učionica 216...
Pročitaj više

Predavanja kod prof. dr. sc. Branka Žitka

Predavanja kod prof. dr. sc. Branka Žitka održat će se u četvrtak 07.03.2024. i petak...
Pročitaj više

Nastavnici