Održan 10. Dan prirodnih znanosti

U suradnji triju fakulteta FPMOZ Mostar, PMF Tuzla i PMF Sarajevo te pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti Federacije BiH na PMF-u u Sarajevu je 20. listopada 2023. održan 10. Dan prirodnih znanosti. Ovogodišnja tema bila je “Kvaliteta voda u BiH”. Glavni ciljevi ove manifestacije su promicanje znanosti među mladima i potpora studentima prirodoslovlja da istražuju, pišu i objavljuju znanstvene radove. Ove su godine studenti biologije i kemije prezentirali dva znanstvena rada koja su pripremili pod mentorstvom svojih profesora:
ISTRAŽIVANJE FIZIKALNO-KEMIJSKIH PARAMETARA VELIKOG PLIVSKOG JEZERA; Petra Spajić, Jasmina Čelebić, Marija Pehar, Mihaela Hodak, Dragan Škobić i Stanislava Talić.
MOGUĆNOSTI PRIMJENE SPEKTROFOTOMETRA I PAMETNOG TELEFONA PRI ODREĐIVANJU NITRITA U VODI PRIMJENOM GRIESSOVE REAKCIJE; Jozo Miličević, Gloria Zlatić i Anita Martinović Bevanda.
Osim prezentacije radova studenti su razmijenili iskustva o studiranju, o važnosti prirodoslovlja u suvremenom društvu, o položaju mladih u Federaciji BiH kao i o drugim aktualnim pitanjima.