FPMOZ: U MOSTARU ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMIRANIH STUDENATA

Svečana promocija magistara struke i prvostupnika Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održana je u petak, 16. lipnja 2023. godine u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Promociji je pristupilo 209 diplomanada: 119 prvostupnika i 90 magistara struke.

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić je učinila značajnim upravo ovaj trenutak rekavši: „…ne sumnjam kako ćete izvrsnost, kompetencije, znanja i vještine primijeniti na tržištu rada i na tome vam čestitam. Istovremeno čestitam i vašim roditeljima jer samo oni mogu biti ponosniji od vas. Za vas diplomande – magistre i prvostupnike, vaše profesore i za sve nas zaista vrijedi poruka njemačkog predsjednika Willya Brandta koji je rekao: ‘Lijep je ovo dan nakon dugog puta. Ali nalazimo se tek na jednoj međupostaji. Još nismo došli do kraja. Pred nama je puno toga!’. Dragi roditelji, vi ste bili snaga koja ih je bodrila i hrabrila na njihovom putu. Na jednom dijelu toga puta, svoju djecu ste povjerili Sveučilištu u Mostaru i na tome vam hvala“.

Dekan FPMOZ-a prof. dr. sc. Marin Ćorluka je poručio diplomandima da je ovo danas njihov dan te da se raduju sa svojim bližnjima koji su im bili podrška u svim trenutcima odrastanja, studiranja a zasigurno će biti i dio njihovih života i u budućnosti.

„Dragi diplomandi iskreno vam čestitam na postignutom uspjehu, čestitam na danu kada ulazite u svijet akademskih građana s diplomama vaših zanimanja koje će vam u daljnjem životu biti od izuzetnog značaja. Znanja i iskustva koja ste stekli studirajući u ovom lijepom gradu i Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru zasigurno će obilježiti vaše živote, ali će biti potrebno nadopuniti ih, stoga svakodnevno proširujte svoja znanja jer se društvene težnje velikom brzinom mijenjaju i potreba za novim znanjem je neminovna. Nemojte zaboraviti, odlika uspješnih ljudi je da se vrlo brzo prilagođavaju novonastalim situacijama, a mi vam od sveg srca želimo da budete uspješni“, poručio je dekan Ćorluka.