Kemija

Općenito o studiju

 

Studij Kemije osigurava obrazovanje visokostručno-nastavnog i znanstveno-istraživačkoga kadra koji se može uključiti u obrazovne procese, znanstveno-istraživački rad, industriju i druge privredne te gospodarske djelatnosti. Kemija se, izuzev kao jednopredmetni studij, realizira i u kombinaciji s drugim studijskim grupama. Diplomski studij Analitičke kemije i biokemije omogućava studentima da se specijaliziraju u kontrolnim i istraživačkim laboratorijima kemijske, biokemijske, prehrambene, farmaceutske i drugih srodnih industrija, te u biološkim laboratorijima čija je problematika zaštita i monitoring okoliša; u proizvodnim i uslužnim djelatnostima gdje su potrebna znanja o postupcima i tehnikama kemijske analize; u tijelima državne uprave u području kemije, medicine i okoliša, institucijama koje se bave standardizacijom i kontrolom kvalitete; te da mogu aktivno sudjelovati u projektima osiguranja i kontrole kvalitete procesa, proizvoda i okoliša, te u postupcima akreditacije analitičkih laboratorija.

Sveučilišni preddiplomski studij tri (3) godine, odnosno šest (6) semestara. Završetkom preddiplomskog studija stječe se naziv sveučilišni prvostupnik/-ca kemije (ili odabranoga dvopredmetnog studija) – 180 ECTS.

Sveučilišni diplomski studij dvije (2) godine, odnosno četiri (4) semestra. Završetkom diplomskog studija stječe se naziv sveučilišni magistar/-ra struke kemije (ili odabranoga dvopredmetnog studija) – 120 ECTS.

Kontakt;

Pročelnik studija; prof. dr. sc. Ilijana Odak

E-mail: kemija@fpmoz.sum.ba  

Tel. : 036/445-453

 Ured : 106a

 

Kemija

Objavljen rad u časopisu Bioelectrochemistry

Viša asistentica sa studija Kemije Gloria Zlatić te profesorice Ivana Martinović i Zora Pilić objavile ...
Pročitaj više

Objavljen rad u časopisu Molecules

Profesorica sa studija Kemije Ilijana Odak, studentica diplomskog studija Kemije Ines Juričević u suradnji s kolegama ...
Pročitaj više

Održano predavanje na temu obnovljivih izvora energije

Na studiju Kemije održano je predavanje pod nazivom „Advanced biofuels and circular economy“ 04.05.2023. godine. ...
Pročitaj više

Dani kemije – najava predavanja

U srijedu, 3.5.2023. od 10:00 (učionica 016, kampus Rodoč) u sklopu Dana kemije održat će predavanja ...
Pročitaj više

Održana javna rasprava za studij Kemije

Sukladno Pravilniku o postupku donošenja novih i revizije postojećih studijskih programa na Sveučilištu u Mostaru ...
Pročitaj više

Nastavnici