Kemija

Općenito o studiju

Studij Kemije osigurava obrazovanje visokostručno-nastavnog i znanstveno-istraživačkoga kadra koji se može uključiti u obrazovne procese, znanstveno-istraživački rad, industriju i druge privredne te gospodarske djelatnosti. Kemija se, izuzev kao jednopredmetni studij, realizira i u kombinaciji s drugim studijskim grupama. Diplomski studij Analitičke kemije i biokemije omogućava studentima da se specijaliziraju u kontrolnim i istraživačkim laboratorijima kemijske, biokemijske, prehrambene, farmaceutske i drugih srodnih industrija, te u biološkim laboratorijima čija je problematika zaštita i monitoring okoliša; u proizvodnim i uslužnim djelatnostima gdje su potrebna znanja o postupcima i tehnikama kemijske analize; u tijelima državne uprave u području kemije, medicine i okoliša, institucijama koje se bave standardizacijom i kontrolom kvalitete; te da mogu aktivno sudjelovati u projektima osiguranja i kontrole kvalitete procesa, proizvoda i okoliša, te u postupcima akreditacije analitičkih laboratorija.

Sveučilišni preddiplomski studij tri (3) godine, odnosno šest (6) semestara. Završetkom preddiplomskog studija stječe se naziv sveučilišni prvostupnik/-ca kemije (ili odabranoga dvopredmetnog studija) – 180 ECTS.

Sveučilišni diplomski studij dvije (2) godine, odnosno četiri (4) semestra. Završetkom diplomskog studija stječe se naziv sveučilišni magistar/-ra struke kemije (ili odabranoga dvopredmetnog studija) – 120 ECTS.

 

Kontakt:

Pročelnik/-ca studija: prof. dr. sc. Ilijana Odak

E-mail: kemija@fpmoz.sum.ba  

Tel. : 036/445-453

Ured : 106a

Kemija

Viši praktikum iz biokemije

Uvodni sastanak iz Višeg praktikuma iz biokemije održat će se u petak 08.03. u 11:00 u...
Pročitaj više

Praktikum iz biokemije 2 

Uvodni sastanak iz Praktikuma iz biokemije 2 održat će se u petak 08.03. u 11:00 u Laboratoriju...
Pročitaj više

Genetika – obavijest o predavanjima

Predavanja iz Genetike započinju u ponedjeljak 04.12.2023. godine u 14:00 sati, na FPMOZ-u kampus Mostar...
Pročitaj više

Računalni praktikum – vježbe

Vježbe iz predemta Računalni praktikum održat će se u petak 10.11.2023. od 8:00 do 11:00...
Pročitaj više

Praktikum iz organske kemije 1

Uvodni sastanak iz Praktikuma iz organske kemije 1 održat će se u petak 27.10.2023. u...
Pročitaj više

Nastavnici