Informatika - Orašje

Općenito o studiju

 

U novije vrijeme razvoj informatičkih tehnologija sve više utječe na društvo u cjelini, npr. ekonomiju, medicinu i druge znanosti. Na studiju se Informatike stručni sadržaji dopunjuju metodičkim i pedagoško-psihološkim sadržajima. Cilj ovoga studija je osposobljavanje studenata za uspješno i društveno odgovorno prenošenje informatičkoga znanja na mlade naraštaje, uz samostalno korištenje najnovije računalne tehnologije u pripadajućim i raznolikim informatičkim primjenama. Studij Informatike se, izuzev kao jednopredmetni, realizira i kao dvopredmetni u kombinaciji s drugim studijskim grupama. Nastavni plan i program se bazira na praktičnom rješavanju problema uz pomoć programskih jezika kao što je Python, Java i C/C++ s naglaskom na otvorene tehnologije. Studenti imaju mogućnost upoznati se s programskim okvirima za razvoj igrica kao što su PyGame i Phaser.io, naučiti kako napraviti web stranicu te istu postaviti na poslužitelj, naučiti programske jezike za upravljanje podacima kao što je SQL, te u konačnici će naučiti kako postati programer i kako razmišlja računalni znanstvenik. 

Sveučilišni preddiplomski studij tri (3) godine, odnosno šest (6) semestara. Završetkom preddiplomskog studija stječe se naziv sveučilišni prvostupnik/-ca informatike (ili odabranoga dvopredmetnog studija) – 180 ECTS.

Sveučilišni diplomski studij dvije (2) godine, odnosno četiri (4) semestra. Završetkom diplomskog studija stječe se naziv sveučilišni magistar/-ra struke informatike (ili odabranoga dvopredmetnog studija) – 120 ECTS.

 

Kontakt;

Pročelnik studija; doc. dr. sc. Željko Marušić

E-mail: informatika@fpmoz.sum.ba

Tel. : 036/355-443

 Ured : 111

 

Informatika – Orašje

Predavanja kod doc. dr. sc. Daniela Vasića

Predavanja kod doc. dr. sc. Daniela Vasića održat će se prema sljedećem rasporedu: 16.6. Teorija...
Pročitaj više

Filozofija znanosti – usmeni dio ispita

Usmeni dio ispita (uživo) iz kolegija Filozofija znanosti kod prof. Zorana Primorca održat će se...
Pročitaj više

Predrok iz kolegija Osnove informatike

Predrok iz kolegija Osnove informatike kod asist. Ive Stojčić održat će se uživo na dan...
Pročitaj više

Predavanja/vježbe kod prof. Borisa Crnokića, asist. Hrvoja Ljubića i asist. Roberta Rozića

Prof. Boris Crnokić 18.5. Robotika u obrazovanju – 15:30 – 18h 19.5. Robotika u obrazovanju...
Pročitaj više

Operacijski sustavi

Polaganje laboratorijskih vježbi iz kolegija Operacijski sustavi kod dr.sc. Željka Marušića, doc., održat će se...
Pročitaj više