5. međunarodni, znanstveno-stručni skup “Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi”

U srijedu, 29. svibnja 2024. na Sveučilištu u Mostaru održat će se 5. znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem, “Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi”. Ovogodišnjim skupom će se istaknuti važnost znanstveno-istraživačke čestitosti te prikazati tehnike uspješnog objavljivanja znanstvenih radova u kvalitetnim međunarodnim časopisima, imajući u vidu „naše“ uvjete.

Također ćemo se baviti i temama nakladništva i uređivanja časopisa u otvorenom pristupu, pri čemu će na skupu biti predstavljena dva časopisa sa Sveučilišta u Mostaru iz područja humanističkih i tehničkih znanosti.

Skup je namijenjen nastavnom osoblju, istraživačima, doktorandima, knjižničarima, studentima te donositeljima odluka u području znanosti i obrazovanja.

Skup će se održati u amfiteatru Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru (Zrinskih Frankopana 34, 88 000 Mostar), s početkom u 11:00 sati. Također, u 13:00 sati je planirano održavanje Dana doktorata Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, gdje će se doktorandi iz četiri države predstaviti kroz niz stručnih predavanja u praksi.

Program Skupa možete pogledati na službenoj stranici Sveučilišne nakladničke kuće PRESSUM ili na registracijskom obrascu.

Pozivamo Vas da popunite registracijski obrazac. Svi sudionici će dobiti potvrdnicu o sudjelovanju. Broj sudionika je ograničen. Kotizacija se ne plaća.

Program skupa možete pogledati ovdje.