Predstavnici Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta u Sarajevu u radnoj posjeti FPMOZ-u

U okviru radnog posjeta prof. dr. sc. Marin Ćorluka, dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti primio je prof. dr. sc. Rifata Škrijelja, rektora Univerziteta u Sarajevu i prof. dr. sc. Zorana Tomića, rektora Sveučilišta u Mostaru. Tema radnog sastanka bila je razvijanje akademske suradnje, pri čemu su oba rektora izrazila zadovoljstvo prijemom te iskazala veliku zainteresiranost za daljnju suradnju u obrazovanju između ova dva sveučilišta.

Na radnom sastanku je time i načelno dogovorena intenzivnija i produktivnija suradnja Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, na kojemu je Studij kineziologije, te Fakulteta sporta i tjelesnoga odgoja Univerziteta u Sarajevu. S potonjeg fakulteta nazočio je i prodekan prof. dr. sc. Eldin Jelasković, koji je izrazio veliko zadovoljstvo s dosadašnjim razmjenama iskustava na svim sportskim područjima.

Radni posjet je zaključen obilaskom Kampusa Sveučilišta u Mostaru gdje je zaključeno kako Sveučilište raspolaže sa svim potrebnim kapacitetima za daljnji razvoj svake i znanstvene i stručne suradnje, te su i dogovoreni sportski susreti djelatnika i studenata Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta u Sarajevu.