Fizika

O studiju fizike

Fizika je nedvojbeno temeljna prirodna znanost koja objašnjava pojave u našem svijetu. Ona je stup nositelj tehnološkog razvoja, a kao takva daje veliku perspektivu u budućnosti. Fizika u posljednje vrijeme sve više postaje interdisciplinarna, te je njezin doprinos izrazito velik u razvoju drugih znanosti kao što su medicina, računalstvo, tehničke znanosti itd.

Studij fizike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru želi osposobiti mlade ljude za temeljitije i dublje razumjevanje naše prirode i svemira, svega onoga što nas okružuje čak i onoga što ne spoznajemo vlastitim osjetilima, te konačno razvoj apstraktnog razmišljanja o čovjeku, njegovu životu i smislu. Pod tim se podrazumijeva ne samo stjecanje prikladnih znanja, nego i formiranje samostalnog i kompleksnog mišljenja i razmatranja stvari uopće. Budući da je znanje u današnjem svijetu podložno brzim promjenama, osobito na području tehnike, sve više se osjeća potreba za obrazovanjem koji bi bio siguran orijentir u kompleksnosti suvremenog života. Mišljenja smo da studij fizike, kao temeljne znanosti o prirodi, znanosti koja istinski i na potpuno razumiljiv način može objasniti događaje oko nas može na adekvatan način odgovoriti na životne potrebe današnjeg dinamičkog života.

Ovim se studijem nakon završenog preddiplomskog studija stječu znanja i sposobnosti za obavljanje pomoćnih poslova u laboratorijama u raznim tvrtkama, školama i drugim sličnim organizacijama i ustanovama, a nakon diplomskog studija (osobito nakon poslijediplomskog studija) znanja koja imaju široku i znanstvenu primjenu prvenstveno u školskim obrazovnim i u znanstveno istraživačkim ustanovama.

Budući da na tržištu rada postoji ogromna potreba za fizičarima, posao nakon završenog studija, skoro da je zagarantiran.

Program Studija fizike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru rađen je prema programima srodnih fakulteta u Republici Hrvatskoj, koji su usporedivi s programima istovjetnih studija na više vodećih europskih i američkih sveučilišta.Pročelnik studija

{{ procelnik.o_ime + " " + procelnik.o_prezime }}

{{ procelnik.sz_naziv }}
Tel. {{ procelnik.oo_broj_telefona }}
Ured {{ procelnik.oo_broj_ureda }}
{{ procelnik.o_email }}


Tajnik studija

{{ tajnik.o_ime + " " + tajnik.o_prezime }}

{{ tajnik.sz_naziv }}
Tel. {{ tajnik.oo_broj_telefona }}
Ured {{ tajnik.oo_broj_ureda }}
{{ tajnik.o_email }}

OSNOVE PSIHOLOGIJE - rezultati drugog kolokvija

Srijeda, 17 Siječanj 2018 09:50
Rezultati drugog kolokvija iz kolegija Osnove psihologije vidljivi su na sljedećem linku:
 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_YeaDIhfBO6AWXVmeRGnNHHQ6p-is5v5IQw16Vm_eAU/edit#gid=0

 Studenti koji nisu na kolokvij upisali broj indeksa mogu se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. da saznaju svoj rezultat ili isti mogu saznati na vježbama. Uvid u rad održati će se u ponedjeljak u 15.00h u uredu 59 na FFMO. Studenti koji prihvaćaju ocjenu su dužni prijaviti ispit na prvi ponuđeni ispitni rok u ISS-u.

Obavijesti Opširnije...


Fizika čvrstog stanja - predrok

Ponedjeljak, 15 Siječanj 2018 12:42

Predrok iz kolegija Fizika čvrstog stanja biti će održan u srijedu 24.1. u 11:30h. Mole se studenti koji žele izaći da se jave asistentici na mail.

Obavijesti Opširnije...


dr.sc. Krešo Zadro, predavanje

Utorak, 09 Siječanj 2018 18:12

Predavanja kod prof. dr. sc. Krešo Zadro biti će održana u navedenim terminima:

četvrtak, 11.1.2018.
10:00 - 14:00 Opća fizika 1
14:00 - 17:00 Statistička fizika


petak, 12.1. 2018.
8:00 - 13:00 Opća fizika 1
13:00 usmeni ispiti
14:15 - 17:00 Statistička fizika


subota, 13.1.2018.
8:00 - 13:00 Opća fizika 1 

Fizika Opširnije...