Fizika

Rezultati ispita iz Filozofije fizike i Povijesti fizike

Ponedjeljak, 10 Veljača 2020 08:07

Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti – Mostar

Studijska grupa: Fizika – Matematika/DS

Studenti koji su položili  pismeni dio ispita iz kolegija Filozofija fizike, održanog 06. veljače 2020.

  1. Čuvalo, Veselka (3324/DS)
  2. Miličević, Marijana (3351/DS)
  3. Penava, Ana (3567/DS)

Datum usmenog dijela ispita i upis ocjene biti će naknadno objavljen.

Studenti/ce koji nisu položili pismeni dio ispita mogu pogledati svoje radove isti dan

 

Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti – Mostar

Studijska grupa: Fizika – Matematika

Studenti koji su položili  pismeni dio ispita iz kolegija Povijest fizike, održanog 06. veljače 2020.

  1. Babić, Ivana (3772)
  2. Bagarić, Matea (3780)
  3. Bušić, Lucija (3783)
  4. Doko, Mario (3184)
  5. Zagmajster, Ela (3775)

Datum usmenog dijela ispita i upis ocjene biti će naknadno objavljen.

Studenti/ce koji nisu položili pismeni dio ispita mogu pogledati svoje radove isti dan

Obavijesti Opširnije...


CONNECT 2020 meeting: Communication & Popularization

Četvrtak, 16 Siječanj 2020 13:25

Molimo studente Studija fizika koji su zainteresirani sudjelovati na CONNECT 2020, da se prijave za sudjelovanje na link: https://connect2020.fizika.rs.ba. Prijave su otvorene do 01.02.2020. godine.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama javiti se na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obavijesti Opširnije...


Sastanak sa studentima studija fizike

Srijeda, 09 Listopad 2019 23:33

Sastanak sa studentima studija fizike održati će se u ponedjeljak 14.10.2019. godine s početkom u 14:00 sati. Na sastanku će se razmatrati izbor predstavnika studenata i tekuća pitanja.

Obavijesti Opširnije...Notice: Undefined index: query in /var/www/fpmoz/modules/mod_fpmoz_studijska_grupa/mod_fpmoz_studijska_grupa.php on line 24

Notice: Undefined index: v in /var/www/fpmoz/modules/mod_fpmoz_studijska_grupa/mod_fpmoz_studijska_grupa.php on line 25

O studiju fizike

Fizika je nedvojbeno temeljna prirodna znanost koja objašnjava pojave u našem svijetu. Ona je stup nositelj tehnološkog razvoja, a kao takva daje veliku perspektivu u budućnosti. Fizika u posljednje vrijeme sve više postaje interdisciplinarna, te je njezin doprinos izrazito velik u razvoju drugih znanosti kao što su medicina, računalstvo, tehničke znanosti itd. Studij fizike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru želi osposobiti mlade ljude za temeljitije i dublje razumjevanje naše prirode i svemira, svega onoga što nas okružuje čak i onoga što ne spoznajemo vlastitim osjetilima, te konačno razvoj apstraktnog razmišljanja o čovjeku, njegovu životu i smislu. Pod tim se podrazumijeva ne samo stjecanje prikladnih znanja, nego i formiranje samostalnog i kompleksnog mišljenja i razmatranja stvari uopće. Budući da je znanje u današnjem svijetu podložno brzim promjenama, osobito na području tehnike, sve više se osjeća potreba za obrazovanjem koji bi bio siguran orijentir u kompleksnosti suvremenog života. Mišljenja smo da studij fizike, kao temeljne znanosti o prirodi, znanosti koja istinski i na potpuno razumiljiv način može objasniti događaje oko nas može na adekvatan način odgovoriti na životne potrebe današnjeg dinamičkog života. Ovim se studijem nakon završenog preddiplomskog studija stječu znanja i sposobnosti za obavljanje pomoćnih poslova u laboratorijama u raznim tvrtkama, školama i drugim sličnim organizacijama i ustanovama, a nakon diplomskog studija (osobito nakon poslijediplomskog studija) znanja koja imaju široku i znanstvenu primjenu prvenstveno u školskim obrazovnim i u znanstveno istraživačkim ustanovama. Budući da na tržištu rada postoji ogromna potreba za fizičarima, posao nakon završenog studija, skoro da je zagarantiran. Program Studija fizike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru rađen je prema programima srodnih fakulteta u Republici Hrvatskoj, koji su usporedivi s programima istovjetnih studija na više vodećih europskih i američkih sveučilišta. KONTAKT E-MAIL: fizika@fpmoz.sum.baPročelnik studija

{{ procelnik.o_ime + " " + procelnik.o_prezime }}

{{ procelnik.sz_naziv }}
Tel. {{ procelnik.oo_broj_telefona }}
Ured {{ procelnik.oo_broj_ureda }}
{{ procelnik.o_email }}