Novosti

UN Dijalog za budućnost: Znanost - zajednički jezik planete

Danas su filmovi Marvel universe jako popularni. Dosta nas voli Thora, Iron Mana, Spidermana i ostalu ekipu...i u tim filmovima ima poprilično high-techa i znanosti.
Neke stvari su nam nevjerovatne i nerealne, ali...pa postoje i stvari koje su realne i neki znanstveni koncepti koji su vrlo aktualni i zaista postoje. Crvotočine, teorija relativnosti, genske terapije, epigenetika, DNK fingerprinting, kvantna fizika, egzoplanete, umjetna inteligencija - sve su to stvari koje vidimo u ovim filmovima i zaista postoje, a znanstvenici se bave njima.
Želite li čuti nešto o ovome, o stvarima o kojima vam nisu pričali u školi? Želite li doznati koji su to trendovi u znanosti, i to tako važni, da nisu zaobišli čak ni pop-kulturu?
Onda dođite na ovo predavanje, gdje će vam Jelena Kalinić, autorica bloga Quantum of Science i znanstveni novinar, potpredsjednica Društva "Nauka i svijet" pričati o ovim stvarima. Ovo je dio projekta Dijalog za Budućnost koji implementiraju UNDP Bosnia and Herzegovina,UNICEF Bosna i Hercegovina i #UNESCOBiH u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. 
Predavanje će se održati na FPMOZ-u (1-2 učionica) 2.10. u 12 sati. Molimo sve nastavnike, a pogotovo studente da poslušaju ovo zanimljivo predavanje.