Novosti

Dan otvorenih vrata studija matematike i informatike

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru 07. ožujka 2019. organiziran je Dan otvorenih vrata studija matematike i informatike.

U sklopu Dana otvorenih vrata održana su zanimljiva predavanja na teme primjene modernih pomagala u nastavi za profesore, a za učenike studenti studija matematike i studija informatike su pripremili razne zanimljive radionice. Ove radionice posjetilo je preko 160 učenika iz 14 različitih srednjih škola iz Mostara i okolice.

Na otvaranju Dana otvorenih vrata nazočne je pozdravila prof. dr. sc. Sanja Tipurić-Spužević, pročelnica studija matematike, a Pročelnik studija Emil Brajković, v. asist. je predstavio novi restrukturirani studij matematike i informatike. Nakon uvodnog dijela su učenici bili upućeni na radionice, a profesor Ivo Pejdo i Danijel Babić nastavnicima su održali zanimljiva predavanja na temu primjene suvremenih alata u nastavi.

Cilj ovih dana je učenicima i budućim studentima približiti fakultet te im omogućiti da se jednim dijelom upoznaju sa svim aktivnostima na fakultetu vezanim za ove studije.

Galeriju slika sa događaja možete pogledati na poveznici.

Više o Danu otvorenih vrata pogledajte u video prilogu kojeg je pripremio student informatike Ivan Krišto.