Novosti

Besplatna škola programiranja u Mostaru

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostara (SUMIT) i Bit Alijansa, udruženje IT kompanija BiH, organiziraju besplatnu školu programiranja "CoderDojo@SUMIT" za učenike osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina.

Prijave su otvorene do 18.10.2018. godine ili do popunjavanja kapaciteta.

CoderDojo je globalni pokret osnovan u Irskoj koji prepoznaje važnost razumijevanja programskih jezika u suvremenom svijetu, te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena mogućnost učenja vještine programiranja. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugih uposlenika. Tijekom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

U proteklom periodu, Bit Alijansa je u suradnji sa partnerskim fakultetima, obrazovnim institucijama i nevladinim organizacijama realizirala CoderDojo škole programiranja u 12 gradova, te je više od 800 učenika osnovnih i srednjih škola imalo priliku učiti osnove programiranja.

U skladu sa ranije uspostavljenom suradnjom, SUMIT i Bit Alijansa, pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola, uzrasta od 13 do 17 godine da se prijave na besplatnu školu programiranja na kojoj će imati priliku učiti osnove programskih jezika. Zainteresirani se mogu prijaviti na jedan od dva ponuđena programa:

– Osnove programiranja u programskom jeziku Python

– Osnove kreiranja web stranica (HTML/CSS)

Nastava će se realizirati subotom od 20.10. do 24.11.2018. godine u terminu do 10:00 do 14:00 sati. Nastava će se održavati u prostorijama Sveučilišta u Mostaru.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..