Međunarodna suradnja

5. Međunarodna konferencija „Uloga visokoškolskih ustanova u savremenom poslovnom ambijentu“ – Brčko (studeni 2018.)

5. Međunarodna konferencija „Uloga visokoškolskih ustanova u savremenom poslovnom ambijentu“,

7.-9.11.2018. godine, Brčko

 

Ekonomski fakultet Brčko, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uz podršku suorganizatora, Vlade Brčko distrikta, Ekonomskog fakulteta u Subotici, Perm State Agro-Technological University Russia, Voronezh State Agricultural University Russia, Aleksandras Stulginskis University, Faculty of Economics and Management, Lithuania, Elektrotehničkog, Filozofskog i Pedagoškog fakulteta, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, i Shanghai Polytechnic University, organizira Petu međunarodnu konferenciju na temu „Uloga visokoškolskih ustanova u savremenom poslovnom ambijentu“ koja će se održati od 7. do 9. studenoga 2018. godine, u prostorijama Ekonomskog fakulteta Brčko.

Stanje i razvoj gospodarstva zahtijeva postavljanje institucija visokog obrazovanja kao nositelja promjena, kako u javnoj administraciji, pomoću strategija razvoja, tako i u realnom sektoru, kao podrška procesu odlučivanja. S tim u vezi, a uzimajući u obzir i činjenicu da je grad Brčko trgovački centar s dugogodišnjom tradicijom i da sada, kao Distrikt Bosne i Hercegovine, ima stabilne budžetske prilive, prepoznata je potreba za uspostavljanjem još kompaktnije veze između vlasti, gospodarstva i institucija visokog obrazovanja. Stvaranjem ovakve interakcija otvara se mogućnost institucijama visokoga obrazovanja za sudjelovanje u kreiranju uvjeta za ekonomski oporavak i daljnji napredak ove lokalne zajednice.

Cilj Konferencije je razmjena ideja, metoda i iskustava koje se mogu primijeniti u širim područjima ekonomskoga i društvenoga života. Uz to, želja organizatora je i da Konferencija predstavlja inkubator ideja koji će pomoći u realizaciji dva cilja: kreiranja centra za znanstveno-istraživački rad i kreiranja strukovnoga studijskoga programa.

Zaključci s Konferencije pružit će mogućnost komparativne analize i razmjene iskustava ovoga tipa suradnje u poticanju ekonomskoga razvoja lokalnih zajednica i okruženja.

Službeni jezici Konferencije su službeni jezici u Bosni i Hercegovini i engleski jezik.

Važni datumi:

  • prijava sažetaka: do 3. rujna 2018. godine
  • dostavljanje radova: do 1. listopada 2018. godine
  • održavanje Konferencije: od 7. do 9. studenoga 2018. godine.

Prihvaćeni i pozitivno recenzirani radovi bit će objavljeni u Zborniku radova Konferencije.

Dodatne informacije o uputama za izradu i dostavljanje radova, važnim datumima i kontaktima možete pronaći na web adresi: http://konferencija.efbrcko.ba/ICFE-BD ili slanjem upita na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis studenata po godinama

Popis studenata po godinama

talumni logo blue

Studomat
ISS