Novosti

Posjet FPMOZ-a Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih država u Sarajevu

Profesori Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru su se u ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine sastali sa  kolegama iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu. Sastanak je održan u prostorijama Veleposlanstava. Sastanku su nazočili prof. dr.sc. Mario Vasilj, dekan, dipl. iur. Julijana Markota, glavna tajnica, doc.dr.sc.Sanja Tipurić-Spužević, doc. dr. sc. Tomislav Volarić, v. asist. Daniel Vasić i  v.asist Tomislav Kraljević sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, dr.sc. Marissa Smith i Paul Frick iz Veleposlanstava SAD-a u Sarajevu i mr.sc. Tim Hanley, vodeći stručnjak US-ove Agencije za zaštitu okoliša.

 

Gospodin Tim Hanley je upoznao nazočne o novim optičkim uređajima za monitoring kvalitete zraka u Sarajevu i o podacima količine PM 2.5  čestica, koji su od sada dostupni javnosti, a nalaze se na web stranici Veleposlanstva.

Na sastanku se razgovaralo o budućoj suradnji Fakulteta i Veleposlanstva na području zaštite okoliša. dos logo light

Uz dopuštenje Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu prikupljeni podaci biti će prikazani i na web stranici FPMOZ-a.

US embassy